وی با بیان اهمیت آمار، افزود: تمامی برنامه ریزی ها و کلیه تصمیمات مدیریتی یک مجموعه، مبتنی برآمار است، بدین معنی که اگر ما ازیک مجموعه آمار و اطلاعات درستی نداشته باشتیم نمی توانیم تصمیم دقیقی در مجموعه تحت امر خود داشته باشیم ولذا با داشتن اطلاعات دقیق آماری می توان علایق، استعداد ها، خواسته ها و نوع آموزشی که باید توسط اساتید به آنها ارئه گردد را سامان ببخشیم.
رییس آمار و اطلاعات حوزه تصریح کرد: حوزههای علمیه به خصوص بعد از انقلاب رو به گسترش گذاشته و در سطح بین المللی جایگاه ویژه ای را پیدا کرده است و از داخل و خارج کشورمشتاقان بسیار زیادی به حوزه علمیه علاقه مند شدند و وقتی حجم حوزه علمیه امروز را با 30 سال پیش بررسی می کنیم ، چندین برابر از لحاظ کمی و کیفی تعداد اساتید، طلاب و مدارس علمیه گستردگی موضوعات و سطح علمی آنها افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: مدیران حوزه و بالاتر از همه به خصوص مقام معظم رهبری اهتمام ویژه ای به بحث آمار در حوزه علمیه دارند که ایشان در دیدار جمعی ازاساتید، فضلا و نخبگان حوزه در سال 1386؛ گفتند: که یکی از کارهای که در سازماندهی حوزه لازم است، آمارگیری است که ما از حوزه آمار درستی نداریم؛ بنابراین یکی از کارهای که باید حتما سریع انجام بگیرد و چند سال هم طول خواهد کسید، اما برکاتش خیلی زیاد خواهد بود، همین مساله آمارگیری میباشد.
حجت الاسلام خوانساری با اشاره به بحث آمار حوزه، بیان داشت: اگرچه از دیر باز در حوزه علمیه به صورت دستی آمار و ارقامی از طلاب ، حرفه ها، صلاحیت ها و ... وجود داشته است اما با پیشرفت مباحث آماری به نظر می رسید که حوزه نتوانسته است هماهنگی خوبی بین ازدیاد جمعیت طلاب ، پیشرفت علوم آماری و کارکردهای جدید داشته باشد.
وی اضافه کرد: در سال های اخیر در پی طرح تحول درحوزه، اقدامات جسته و گریخته ای برای جمع آوری اطلاعات و بدست آوردن آماردقیق در برخی معاونت های حوزه صورت گرفت.
رئیس مرکزآمار و اطلاعات حوزه بابیان این که نباید از امکانات روز غافل بود گفت: نباید از استفاده کامل از علوم روز و تجمیع اطلاعات و آمار غافل بود چرا که موجب ضعف بسیاری از نتایج حاصله و عدم اعتماد مدیران و مسئولان حوزه به آمار ارائه میشود.
حجت الاسلام خوانساری با ضروری خواندن راه اندازی مرکزآمار حوزه یادآورشد: ضرورت ایجاد مرکزی به نام اطلاعات و آمار حوزه های علمیه و تخصصی شدن آمار و اطلاعات بیش از پیش احساس شد؛ چرا که این مرکز میتواند با فعالیت های علمی و پژوهشی، دروازه ای از اطلاعات و آمار جدید از حوزه علمیه را پیش روی مسئولین و سیاستگذاران حوزه بازنماید.
وی تاکید کرد: مرکزآمار و اطلاعات در صدد استخراج مستند تمامی فعالیت های آماری در حوزه علمیه و طرح های آماری تدوین شده در معاونت های مختلف حوزه قبل و بعد از تشکیل این مرکزمی باشدکه این امر در دست اقدام است.
رئیس مرکز آمار و اطلاعات حوزه، با اشاره به راهاندازی این مرکز اظهارداشت: بر اساس مصوبه شورای عالی حوزههای علمیه، دبیر خانه این شورا موظف به تاسیس مرکز آمار در مجموع حوزه علمیه گردید که این امر با توجه به برنامه جامع عملیاتی در جلسات کارشناسی شرح وظایف مرکزاطلاعات وآمار حوزه های علمیه مشخص و در شهریورماه1389 با هدف ساماندهی نظام آماری موجود و استقرار نظام جامع آماری راهاندازی شد.
حجت الاسلام خوانساری با بیان این که مرکزآمارایران تعاملی با حوزه ندارد ، تصریح کرد: مرکز آمار ایران کمترین اطلاعات را نسبت به حوزه علمیه دارند، اگر حوزه علمیه را در کنار سایر مراکز علمی تبلیغی و فرهنگی کشور بدانیم، کمترین اطلاعات آماری علمی را دارند. این باعث تاسف است که حوزه علمیه در درجه بندی های علمی کشور سهمی بسیار ناچیزی دارد به دلیل اینکه اطلاعی از مجموعه حوزه ندارند.
* نظام جامع آماری مدارس علمیه تدوین میشود
وی در خصوص خروجی های آماری حوزه یاد آور شد: نظام جامع آماری بین همه مدارس کشور به منظور شناسایی استعداد ها و امکانات مورد استفاده در مدارس برای تصمیم گیری و سیاست گذاری ها توسط معاونین تدوین خواهد شد.
رییس مرکزآمارواطلاعات حوزه علمیه بابیان این که این مرکزبا همه نهادهای مرتبط با حوزه تعامل دارد خاطر نشان کرد: ارتباط ما با مراکز تبلیغی حوزه و هرجایی که بر هر نحوی ارتباط با حوزه و روحانیت داشته باشد برای ثبت مشخصات و ارتباط دیتای تعامل خوبی را برقرار کردیم.
حجت الاسلام حسینی معاون اجرایی مرکزآمار اطلاعات حوزه نیز اظهار داشت: اصل تاسیس مرکزآمارحوزه های علمیه تحول درحوزه محسوب می شود، یکی از آروزهای مقام معظم رهبری این بود که مرکزآماری برای تدوین و ثبت آمار طلاب در حوزه شکل گیرد.
وی با بیان اهم فعالیت های انجام شده در این مرکز گفت: اولین اقدام مرکز آمار در راستای خروجی آماری در مرکز مدیریت شناسایی اساتید شهرستانها و مدارس علمیه و اقلام مورد استفاده در آن مدارس بود که بصورت آزمایشی مورد بررسی آماری قرار گرفت و نتیجه آن در اختیار معاونین محترم حوزه قرار گرفت.
معاون اجرایی مرکزآماراظهارکرد: فرهنگ سازی آماری، برای نهادینه کردن جایگاه آمار در بین مسئولان و مدیران ضروری است که در این زمینه، تهیه و توزیع جزوات آموزشی آمار صورت گرفته است.
حجت الاسلام حسینی اضافه کرد: شورای رابطینی از همه مراکز و معاونت ها به منظور بررسی و ثبت در نظر گرفته شده است که برای تسهیل اجرایی کردن نظام جامعه آماری اطلاعات کل حوزه های علمیه در آن ذخیره خواهد شد.
معاون اجرایی مرکزآمارو اطلاعات در پایان با تاکید بر استاندارد سازی مفاهیم حوزه، خاطر نشان ساخت: برای استاندارد سازی مفاهیم آماری در مجموع حوزه های علمیه کمیته ای ازمسئولین و معاونین حوزه و مرکزآمار تشکیل شده است.
ویژه حوزه علمیه قم برگزیده شماره خبر: 95650 10:58 - 1390/08/05